Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 1974 - Ο Ελληνικός τύπος



ο τύπος της εποχής του 1974.

3 σχόλια:

  1. Λουστείτε τώρα τους "Προέδρους Δημοκρατίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να είναι δίκαιο, όταν στερείται το δικαίωμα σε αυτόν που κρίνεται, να βρεθεί κοντά στο λαό και να αναπτύξει τα επιχειρήματά του,όπως ακριβώς και οι ``αντίπαλοί του΄΄ (δηλ. επί ίσοις όροις).
    Κατά το δημοψήφισμα του 1974, ο Βασιλέας Κωνσταντίνος ήταν μόνος και φιμωμένος απέναντι στις αήθεις και λυσσαλέες επιθέσεις των οπαδών της αβασίλευτης. Επομένως το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και μάλιστα με τις ευχές και τις ευλογίες του άφιλου και αγνώμονα Κωνσταντίνου Καραμανλή, που παρά τις υποσχέσεις του, πρόδωσε το βασιλέα, όπως πρόδωσε κατ' επανάληψη και τον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα, ``δραπετεύοντας΄΄ κάθε φορά που οσμιζόταν ότι έχανε την εξουσία και μη αποδεχθείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αυτός ο ``δήθεν΄΄ ...δημοκράτης!!! (βλ. 1963 ως ... Τριανταφυλλίδης, 1980 που ...μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να μην υποστεί την επερχόμενη ήττα ως πρωθυπουργός της Ν.Δ., 1985 που εγκατέλειψε άρον-άρον τον προεδρικό θώκο όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν τον υποστήριξε τελικά για δεύτερη προεδρική θητεία κ.λ.π.) Η ανταμοιβή του όμως ήταν να μείνει και να πεθάνει ΜΟΝΟΣ, στεγνωμένος από αισθήματα και συναισθήματα και απογυμνωμέμος από αξιώματα, ένας αξιολύπητος ανοϊκός γέροντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ο Καραμανλης εχανε εξουσια τη κοπανουσε στο εξωτερικο και περνουσε ζωη και κοτα στα Παρισια και στα Λονδινα και ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ μας εδω προσπαθουσε να σωσει τη κατασταση . Οταν ο βασιλιας μας θυσιασε το θρονο και το στεμα του για τη δημοκρατια ο Καραμανλης ηυνοταν και επινε ποτα με το προεδρο της Γαλλιας . Μπραβο Ελληνες ωραιους εθναρχες βγαζουμε !!! ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή